Ring til os i dag på Tlf: +45 71 96 59 60
Åbningstider: Man - Fre 9.00 - 17.00

HVAD ER SPLITLEASING?

Siden 2001 har skatterådet åbnet op for at kunne benytte sig af splitleasing, der også er kendt som deleleasing. Splitleasing er et arrangement, hvor et firma og en privatperson indgår en leasingaftale på den samme bil.

Splitleasing

Når du og din arbejdsgiver indgår aftale, om at der stilles en firmabil til din rådighed, vil du blive beskattet af værdien af fri bil. Men med denne model som bliver kaldt splitleasing, bliver det nemmere og billigere.

Ved at benytte splitleasing, skal du ikke længere stille bilen på arbejdet. Med splitleasing kan du anvende bilen til privatbrug. Der skal blot føres et kilometerregnskab, som sker ved hjælp af en elektronisk kørselsbog, som styres af en elektronisk GPS, der monteres i bilen.

Fordele ved splitleasing

Hvis du eksempelvis benytter bilen 75 % til erhvervskørsel og kun 25 % til privatkørsel, så kan splitleasing være en fordel. For med en splitleasing aftale skal du kun betale for 25 % af omkostningerne ved at benytte bilen privat.
Dette betyder mindre papirarbejde for arbejdsgiverende, samt at den ansatte får mulighed for en bedre bil. Resultatet er besparelse til både arbejdsgiveren og den ansatte.

´